Abonare la newsletter
Te vom contacta!
sep
30
30. septembrie 2017 sâmbătă
Prezenţa în flora spontană a strămoşului arbustului de ceai, cunoscut de cca. 5000 de ani este cultivat până în prezent în teritoriile Chinei, Indiei de Nord-Est (Assam), Burmei şi în zonele muntoase ale Thailandei.
Arbustul crescut în flora spontană poate atinge înălţimea de 10 m, în schimb cel cultivat ajunge la aproximativ 6 m, fiind un arbust veşnic verde.
Ca şi în cazul oricăror alte plante care trăiesc în condiţii climatice deosebite şi ceaiul are diferite soiuri. Ceaiul chinezesc care suportă îngheţurile slabe (are frunze mai lungi şi înguste), iar varianta indiană sensibilă la ger (are frunze mai mari şi ovale). În prezent sunt cunoscute peste 3000 de feluri de ceai!
Ceaiurile se consumă în stare de fermentație diferită.
Conţinutul de substanţe active al ceaiurilor fermentate este diferit!
" alt="" />
Principalele substanţe active:
Polifenoli de ceai (EGCG, ECG, etc.), derivate - purină respectiv metilxantin (ex. cofeină, teofilină), compuşi flavonoizi (teaflavin, teaflavin - 3 -galat, teaflavin -3`- galat, etc.)
Efectele principale:
Stimulator al sistemului nervos central, diuretic, previne mutațiile, antioxidant, antimicrobian, reduce riscul de formare a tumorilor, inhibă formarea plăcilor în artere, previne cariile dentare.
Ştiaţi că:
conservanţi, coloranţi artificiali şi arome. Caracteristica gustului se datorează ingredientelor naturale.
Învioraţi-vă cu o ceaşcă de ceai!
Ingrediente:
Ceai negru (Camellia sinensis), extract de Ganoderma.
Nu conţine coloranţi artificiali, adaosuri de gust şi aromă, aditivi, componente de origine animală şi cereale.
Cantitate netă: 20 plicuri x 2 g
Ştiaţi că: